Bibi

1999 - 2013

If it should be that I grow frail and weak,
And pain should keep me from my sleep,
Then you must do what must done,
For this last battle can't be won.

You will be sad - I understand,
Don't let your grief then stay your hand,
For this day, more than the rest,
Your love and friendship will stand the test.

We've had so many happy years,
What is to come – can have no fears,
You'd not want me to suffer so,
When the time comes, please let me go.

Take me where my needs they'll tend,
Only stay with me until the end,
And hold me firm and speak to me,
Until my eyes no longer see.

Finally in time you too will see,
It is kindness you do to me,
Although my tail its last has waved,
From pain and suffering I've been saved.

Don't grieve that it should be you
Who has to decide this thing to do,
We've been so close, we two those years,
Don't let your heart hold any tears.

 

Chiba

Že od 18 leta sem si želela ameriškega pit bull terierja. Takrat sem videla oglas za to pasmo in majhnega čokoladno rjavega mladička z rdečim nosom na slikah. V trenutku sem se zaljubila v to pasmo. Njihova mišičasta pojava, nagon in želja po ugajanju lastniku me vedno presenetijo. Na žalost moji starši niso bili tako navdušeni nad pasmo kot jaz, tako da je APBT prišel v našo hišo šele po treh letih. V tem času sem kupila knjige o APBTjih, brala članke in se pridružila forumom, da bi se izobrazila o pasmi. Ni treba posebej poudarjati, da sem zelo hvaležna svojima staršema, da mi nista dovolila, da bi imela takšnega psa. Niti približno nisem bila pripravljena nanj.

Chiba je prišla k hiši nepričakovano, ko so našli leglo mladičev in njihovo mamo tavati po ulicah. Dva mladiča (Chiba in njen brat) sta našla zaventje pri neki družini, medtem ko so njihovo mamo in eno sestrico odpeljali v zavetišče. Družina, ki je vzela Chibo in njenega brata ju ni mogla obdržati, zato so ljudje na lokalnem forumu poskušali najti nekoga, ki bi ju vzel v rejo. To možnost sem omenila svoji družini in ji pokazala slike mladičev. Moji mami se je zdelo to grozno, saj je vedela, da bi se težko ločili od mladiča in rekla, da bi ga raje posvojila, kot pa vzela v rejo. Po nekaj klicih in obljubi, da bo šla v šolo in sterilizirana, so moji prijatelji šli iskat psičko, ker nisem mogla oditi iz službe. Hvala!

Chiba je bila sprva namenjena mojemu bratu, a sem zaradi njegove službe morala vskočiti jaz in izšolati psa. Jeseni 2008 sva končali tečaj poslušnosti B-BH. Med treningom za B-BH sva se udeležili tudi frizbi seminarja in začeli trenirati agility.

Website and content copyright Arasyd 2010-2013. Do not redistribute without permission.